FRÅN ISHAV TILL FLAMMANDE LÅGA
Flamstekta fiskprodukter
Flamstekt över öppen eld och härligt saftig inuti. På Hätälä kan vi det här med att flamsteka lax, det har vi gjort i mer än 80 år. Nu finns denna i Finland så älskade delikatess även i Sverige. Avnjut den direkt från paketet, eller servera den som favoriträtten på festen.
Äntligen i Sverige! Vill du smaka?
Hätälä ASC
flamstekt laxfilé
Original
Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!
140 g

Hätälä ASC
flamstekt laxfilé
Rom-lönnsirap
Fisk som grillats över flammande lågor, och som fått sin fulländade smak från rom och lönnsirap.
140 g

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas.
gastro ca. 1,5 kg

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Helsida på träskiva. Finns även i vakuumförpackning.
Ca. 1 kg

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!
ca. 500g

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!
ca. 1Kg

Hätäläs flamstekta laxprodukter är helt färdiglagade och klara att äta direkt från förpackningen.
Eller varför inte prova våra läckra recept?

SALLAD MED FLAMSTEKT LAX OCH GETOST
140 g Hätälä flamstekt lax / 200 g rödbetor / rosmarin / vitlöksklyftor (oskalade) / olja / salt / 100 g getost / 50 g valnötter / honung / röd ängssyra

Potatisplättar med flamstekt lax
280 g Hätäläs flamstekta lax / 1 dl crème fraiche / löjrom
Potatisplättar
250 g skalad mjölig potatis / 1 msk vetemjöl / 2 msk vispgrädde / 3 ägg / salt, vitpeppar, riven muskotnöt / smör för stekning / örter för garnering

Pasta med flamstekt lax
280 g Hätäläs flamstekta lax / 200 g pasta / 1 msk matolja / 1 gul lök / 1 vitlökslyfta / 1/2 mild chili / 100 g sockerärtor / 100 g broccolini/broccoli / 100 g körsbärstomater / det rivna skalet från en lime / 1 msk limesaft / 2 dl matlagningsgrädde / salt och svartpeppar efter smak / några blad färsk basilika

Flamstekt lax med potatissallad
Dillpesto
1 kruka dill / ½ dl pinjefrön / 3 msk riven parmesanost / 2 dl olivolja / ½ vitlöksklyfta
Lax med potatissallad
560 g Hätäläs flamstekta lax / ca 600 g fast potatis / 1 rödlök / 2–3 msk kapris / salt och svartpeppar

Fisktartar av flamstekt lax och räkor
140 g Hätäläs flamstekta lax / 150 g räkor, skalade / 50 g majonnäs / 40 g crème fraiche / 2 tsk citronsaft / rivet citronskal / hackad gräslök / salt, vitpeppar / örter för garnering
Pocherat ägg:
Ägg / 2 l vatten / 1 tsk salt / 3 msk ättika
Tillbehör:
Salladsblandning / vinägrettsås / bröd
Varmrökta fiskprodukter
VARSAMT RÖKT – FULLÄNDAD SMAK
Gravade och kallrökta fiskprodukter
SKIVOR MED SMAKER FRÅN NATUREN
Färsk fisk
FINASTE FÅNGSTEN FRÅN NORR
Rejäl fisk från norr
Färskaste fisk från Arktis kalla vatten. Strängaste krav för säkra livsmedel av högsta kvalitet. Fjärde generationens familjeföretag med en passion: att framställa världens mest utsökta fiskprodukter.
FISKPRODUKTER SOM TILLAGATS MED PASSION SEDAN 1938
Familjen Hätälä

Bocuse d’Or – i samarbete med Hätälä
Nyhet / 2022-03-23

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky
Nyhet / 2020-09-21

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare
Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare
Nyhet / 2020-04-07

Tack till fiskaren
Nyhet / 2020-04-07