Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky.

Nyhet 2020-09-21

Hätäläs produktsortiment har utökats med en ny delikatess: kallrökt lax i skivor med en touch av whisky. Denna nyhet är skörden av Hätäläs erfarenhet, moderna teknik och innovativa produktdesign.

Jarmo Ojala, kökschefen i Hätäläs produktutvecklingsteam, betonar att det finns åtskilliga faktorer att beakta när man utvecklar en produkt.

– Till exempel de olika ingrediensernas pris och tillgänglighet, produktionstekniska faktorer, produktens visuella utseende, olika slags förpackningar, näringsinnehåll, logistik – hela kedjan från att fisken fångas till köket där hemma. För att inte tala om BRC-standarden, vars krav Hätälä uppfyller. Kvalitetskontrollen är stenhård. Inte bara vi utan också alla våra råvaror och leverantörer kvalitetskontrolleras.

När väl produktidén har låtit sig formuleras på papper börjar man genomföra praktiska tester.

– Vi lagar till exempel tre små satser av olika produktversioner, eller testar tio olika varianter av smaksättningar. Det är alltid viktigt att produkten smakar bra och ser bra ut, förklarar Ojala.

Även om produktutveckling innebär många praktiska bestyr, handlar det till syvende och sist om en kreativ process, understryker Jarmo Ojala. Det allra viktigaste är att ha ett öppet sinne, eftersom kreativa idéer kan triggas igång av många saker – den här gången var utlösaren den komplexa smaken av maltwhisky. Tack vare vårt omsorgsfulla produktutvecklingsarbete kunde precis rätt mängd whisky tillföras för att den utsökta smaken av högkvalitativ kallrökt lax skulle framhävas.

Hätäläs Kallrökt laxfilé, äkta maltwhisky kommer till matvarubutikerna i rättan tid inför höstens och vinterns högtider. Storleken på detaljhandelsförpackningarna är 125 g.

Bocuse d’Or – i samarbete med Hätälä

Nyhet / 2022-03-23

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky

Nyhet / 2020-09-21

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare

Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare

Nyhet / 2020-04-07

Tack till fiskaren

Nyhet / 2020-04-07