FRÅN ISHAV TILL FLAMMANDE LÅGA

Flamstekta fiskprodukter

Flamstekt över öppen eld och härligt saftig inuti. På Hätälä kan vi det här med att flamsteka lax, det har vi gjort i mer än 80 år. Nu finns denna i Finland så älskade delikatess även i Sverige. Avnjut den direkt från paketet, eller servera den som favoriträtten på festen.

Äntligen i Sverige! Vill du smaka?

Hätälä
flamstekt laxfilé
Original


Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!

140 g

Hätälä
flamstekt laxfilé
Nordic Forest


Denna härligt saftiga laxfilé har ett stråk av nordlig vildmark i sig.

140 g

Hätälä
flamstekt laxfilé
Rom-lönnsirap


Fisk som grillats över flammande lågor, och som fått sin fulländade smak från rom och lönnsirap.

140 g

Hätälä
flamstekt laxfilé
Sweet-chili


Den exakt rätta kombinationen av hett och sött som gör att denna flamstekta lax mycket väl kan bli din favorit.

140 g

Hätäläs flamstekta laxprodukter är helt färdiglagade och klara att äta direkt från förpackningen.

Eller varför inte prova våra läckra recept?

SALLAD MED FLAMSTEKT LAX OCH GETOST

140 g Hätälä flamstekt lax / 200 g rödbetor / rosmarin / vitlöksklyftor (oskalade) / olja / salt / 100 g getost / 50 g valnötter / honung / röd ängssyra

Lägg de sköljda oskalade rödbetorna i en skål. Tillsätt lite olja och salt. Rör om och lägg över i ett ugnssäkert fat.

Tillsätt rosmarin och vitlöksklyftorna. Tillaga vid 180 °C i ca 45 minuter tills rödbetorna är lagom mjuka. Låt svalna. Skala och skiva därefter rödbetorna och vitlöken. Krydda efter smak.

Skär den flamstekta laxen i strimlor. Arrangera rätten vackert på fatet genom att varva lax, rödbetor, ost, nötter och honung. Garnera med röd ängssyra eller liknande.

Potatisplättar med flamstekt lax

280 g Hätäläs flamstekta lax / 1 dl crème fraiche / löjrom

Potatisplättar
250 g skalad mjölig potatis / 1 msk vetemjöl / 2 msk vispgrädde / 3 ägg / salt, vitpeppar, riven muskotnöt / smör för stekning / örter för garnering

  1. Koka potatisen tills den är genomkokt.
  2. Pressa potatisen i en purépress eller genom en sil. 
  3. Blanda i grädden och låt blandningen svalna.
  4. Rör ner mjölet i blandningen.
  5. Knäck ner ett ägg i taget i blandningen och rör om med en träslev.
  6. Krydda och låt vila i kylskåpet cirka 30 minuter.
  7. Stek små plättar i plättpanna på medeltemperatur, använd generöst med smält smör. Lägg över plättarna på tallrikar och toppa med flamstekt lax, crème fraiche och löjrom. Garnera med örter.

Pasta med flamstekt lax

280 g Hätäläs flamstekta lax / 200 g pasta / 1 msk matolja / 1 gul lök / 1 vitlökslyfta / 1/2 mild chili /  100 g sockerärtor / 100 g broccolini/broccoli / 100 g körsbärstomater / det rivna skalet från en lime / 1 msk limesaft / 2 dl matlagningsgrädde / salt och svartpeppar efter smak / några blad färsk basilika

  1. Skala och finhacka löken. Skär chilin på längden, ta bort fröna och finhacka chilin. 
  2. Halvera tomaterna. Skär broccolinin/broccolin i mindre bitar. 
  3. Hetta upp en panna på medeltemperatur. Häll i oljan, löken och chilin. Rör om tills löken är mjuk. Tillsätt broccolinin/broccolin och sockerärtorna. Rör om i cirka 5 minuter tills allt är genomstekt. 
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. 
  5. Riv skalet av limen och tillsätt i pannan tillsammans med limesaften. Tillsätt grädde, tomathalvor och kryddor. Låt småkoka en stund. 
  6. Låt vattnet rinna av pastan. Blanda pastan med såsen genom att försiktigt vända ner såsen i pastan.
  7. Ta bort skinnet av den flamstekta laxbiten. Lägg laxen på pastan.
  8. Garnera med basilikablad.

Mild flamstekt lax, uppiggande lime, lagom stark chili i kombination med fylligt gräddig pasta – rena fyrverkeriet av läckra smaker! Den här rätten är dessutom väldigt enkel att laga. Det tar mindre än en halvtimme att få maten på tallriken.

Flamstekt lax med potatissallad

Dillpesto
1 kruka dill / ½ dl pinjefrön / 3 msk riven parmesanost / 2 dl olivolja / ½ vitlöksklyfta

Lax med potatissallad
560 g
Hätäläs flamstekta lax / ca 600 g fast potatis / 1 rödlök / 2–3 msk kapris / salt och svartpeppar

Koka potatisen med skalet på tills den är genomkokt. Låt kallna. Det här går bra att göra en dag innan. Skala potatisen och tillsätt den finhackade rödlöken och kaprisen. Krydda med salt och svartpeppar. 

Tillred peston: Börja med att rosta pinjefröna i en torr stekpanna och låt fröna svalna något. Lägg de torra ingredienserna till peston i en mixer. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle med mixern på full effekt.

Rör ner peston i potatissalladen och lägg upp salladen på tallrikar. Skär upp portionsbitar av den flamstekta laxen och fördela bitarna över salladen.

Fisktartar av flam­stekt lax och räkor

140 g Hätäläs flamstekta lax / 150 g räkor, skalade / 50 g majonnäs / 40 g crème fraiche / 2 tsk citronsaft / rivet citronskal / hackad gräslök / salt, vitpeppar / örter för garnering

Pocherat ägg:
Ägg / 2 l vatten / 1 tsk salt / 3 msk ättika

Tillbehör:
Salladsblandning / vinägrettsås / bröd

Fisktartar:
Skär laxen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. Krydda. 

Pocherat ägg:
Koka upp vatten. Tillsätt salt och ättika. Knäck äggen ett i taget ner i vattnet och låt dem småkoka cirka 4–5 minuter. Lyft upp äggen ur vattnet med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Lägg upp fisktartaren på tallrikar och toppa med de pocherade äggen. Garnera med örter. Servera gärna ett gott rostat eller ugnsfrasigt bröd bredvid.

Varmrökta fiskprodukter

VARSAMT RÖKT – FULLÄNDAD SMAK

Gravade och kallrökta fiskprodukter

SKIVOR MED SMAKER FRÅN NATUREN

Färsk fisk

FINASTE FÅNGSTEN FRÅN NORR

Rejäl fisk från norr

Färskaste fisk från Arktis kalla vatten. Strängaste krav för säkra livsmedel av högsta kvalitet. Fjärde generationens familjeföretag med en passion: att framställa världens mest utsökta fiskprodukter.

FISKPRODUKTER SOM TILLAGATS MED PASSION SEDAN 1938

Familjen Hätälä

Hätäläs lutfisk finns nu i Sverige

Nyhet / 2019-11-18

Roger Åbring tillträder som försäljnings­chef i Sverige

Nyhet / 2019-07-02

Hätälä lanseras nu på den svenska marknaden

Pressmeddelande / 2019-06-06