VARSAMT RÖKT –
FULLÄNDAD SMAK
Varmrökta fiskprodukter
Hätäläs medarbetare röker laxen varsamt och med vant handlag så att smaken berikas. Och när denna traditionella fiskdelikatess förenar sig med klassiska svenska smaksättningar blir resultatet perfekt – även för moderna sinnen.
Vilken blir din favorit?
Hätälä ASC
Varmrökt laxfilé
Original
Varmrökt lax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Naturell kryddning, men ändå så full av smak.
140 g

Hätälä ASC
Varmrökt laxfilé
Pepparmix
En mix av peppar tillför utsökt extra sting till den varmrökta laxens fylliga smak.
140 g

Hätälä ASC
Varmrökt laxfilé
Citrus
Citron och fisk passar utmärkt ihop. Det är inte minst den här varmrökta laxen ett bevis på.
140 g

Hätälä ASC
Varmrökt laxfilé
Cajun
Smaker från cajunköket i skön förening med den varmrökta laxens fylliga smak.
140 g

Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original
Varmrökt laxfilé som tillretts med vant handlag på traditionellt vis.
gastro ca. 1,5 kg

Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original
Helsida på träskiva. Finns även i vakuumförpackning.
Ca. 1 kg

Hätälä
ASC Varmrökt laxfilé
Original
Varmrökt lax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Naturell kryddning, men ändå så full av smak.
ca. 500g

Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original
Varmrökt lax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Naturell kryddning, men ändå så full av smak.
ca. 1Kg

Hätälä
Varmrökt regnbåge
Original
Varmrökt regnbågslax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Hel fisk, full av smak.
Ca. 1 kg

Hätälä
Varmrökt sik
Varmrökt sik som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Hel fisk, full av smak!
Ca. 700 g


Laxtaco
700 g Hätäläs varmrökta lax / 1 tsk färsk koriander
Tomat- och bönsalsa
200 g körsbärstomater / 100 g bönor (trädgårdsböna) / 100 g rödkål / 1 rödlök / 1 vitlöksklyfta / 1/2 röd mild chili / saften av en lime / en nypa salt och svartpeppar
Yoghurtsås
2 dl naturell yoghurt / 1 tsk färsk koriander / 1 tsk färsk mynta / en nypa salt
Tacos
6 st vetetortillor

Rulle med rökt lax och räkor
Botten:
6 ägg / 5 dl mjölk / 1,5 dl halvgrovt vetemjöl / 1 tsk salt / svartpeppar / 1,5 msk hackad dill / 50 g riven emmentalerost / 50 g soltorkade tomater, strimlade
Fyllning:
280 g Hätäläs rökta lax / 200 g färskost / 2 msk limesaft / 200 g räkor / svartpeppar

Spansk omelett
6–8 ägg / 280 g Hätäläs varmrökta lax / 1/2 kg kokt potatis / 1 gul lök / 1,5 dl olivolja / 1 msk finhackad bladpersilja / 1 ask miniplommontomater / salt / svartpeppar

Salade Niçoise
560 g Hätäläs varmrökta lax / ½ kg fast potatis, kokt / 100 g gröna bönor, kokta / 4 kokta ägg / 1 rödlök, skuren i ringar / 4 plommontomater, skurna i klyftor / ½ färskgurka / 1 ask anjovis / 1 burk Kalamata oliver
Sås
½ dl citronsaft / 1 finhackad vitlöksklyfta / ½ msk Dijonsenap / ½ tsk salt / ½ tsk socker / 2 msk finhackad bladpersilja / 1 dl rapsolja

Laxsmörgåstårta med två fyllningar
1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)
Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.
Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche
Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar
Flamstekta fiskprodukter
FRÅN ISHAV TILL FLAMMANDE LÅGA
Gravade och kallrökta fiskprodukter
SKIVOR MED SMAKER FRÅN NATUREN
Färsk fisk
FINASTE FÅNGSTEN FRÅN NORR
Rejäl fisk från norr
Färskaste fisk från Arktis kalla vatten. Strängaste krav för säkra livsmedel av högsta kvalitet. Fjärde generationens familjeföretag med en passion: att framställa världens mest utsökta fiskprodukter.
FISKPRODUKTER SOM TILLAGATS MED PASSION SEDAN 1938
Familjen Hätälä

Bocuse d’Or – i samarbete med Hätälä
Nyhet / 2022-03-23

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky
Nyhet / 2020-09-21

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare
Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare
Nyhet / 2020-04-07

Tack till fiskaren
Nyhet / 2020-04-07