SKIVOR MED SMAKER FRÅN NATUREN
Gravade och kallrökta fiskprodukter
Konstfullt tillredd gravad och kallrökt lax i eleganta skivor. Men varför nöja sig med det? Vi har tagit fram läckra smakkombinationer av arktiska bär och tropiska frukter som gifter sig med vår förstklassiga lax. Den ultimata upplevelsen för varje finsmakare.
Smaka och du kommer att bli hänförd!
Hätälä
ASC Grav laxfilé
Original
Läcker, traditionell gravlax – konstfullt tillredd.
125 g

Hätälä ASC
Gravlax i skivor
Apelsin-lime
En uppfriskande ton av tropikerna – det perfekta tillbehöret till salladen eller festmåltiden.
125 g

Hätälä ASC
Gravlax i skivor
Arktiska bär
Aromen från arktiska bär förhöjer den gravade laxens smak på ett utsökt sätt.
125 g

Hätälä ASC
Kallrökt lax i skivor
Original
Kallrökt med alspån och prydligt upplagd i rena skivor. Helt enkelt utsökt!
125 g

Hätälä ASC
Kallrökt lax i skivor
Äkta maltwhisky
Ett stänk av äkta maltwhisky framhäver den utsökta smaken av högkvalitativ kallrökt lax.
125 g

Hätälä
ASC Kallrökt laxfilé i bit
Original
Kallrökt med alspån. Helt enkelt utsökt!
250 g

Hätälä
ASC Gravad laxfilé i bit
Original
Läcker, traditionell gravlax – konstfullt tillredd.
250 g


Poké bowl med gravad lax
200–250 g skivor av Hätäläs gravade lax, Apelsin-lime / 1 dl sojabönor (frysta) / 15 cm gurka / 1 salladslök med blast / 4 stora rädisor / 1/2 apelsin / 1 avokado / 1/2 mango / 3 dl kokt sushi- eller basmatiris / 1 knippe bladpersilja / 1 lime

Paj med gravad lax och fiskrom
Deg
2½ dl brödmjölblandning, t.ex. semlemjölblandning / 100 g smör / ½ tsk salt / 1½–2 tsk kallt vatten
Fyllning
100–140 g skivor av Hätäläs gravade lax / 100 g rom av regnbågsforell eller sik / 2 dl grädde / saften av en halv citron / 3 st ägg / 1 tsk senap / dill / vitpeppar

Tunnbrödsrullar med lax
250–300 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 2 påsar tunnbröd / ½ dl fiskbuljong / saften av en halv citron / 1 msk hackad dill / 150 g färskost, naturell eller kryddad efter smak / 1 tsk korianderpasta / 70 g soltorkade tomater / 2 vitlöksklyftor / salt och peppar

Laxsmörgåstårta med två fyllningar
1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)
Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.
Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche
Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar
Flamstekta fiskprodukter
FRÅN ISHAV TILL FLAMMANDE LÅGA
Varmrökta fiskprodukter
VARSAMT RÖKT – FULLÄNDAD SMAK
Färsk fisk
FINASTE FÅNGSTEN FRÅN NORR
Rejäl fisk från norr
Färskaste fisk från Arktis kalla vatten. Strängaste krav för säkra livsmedel av högsta kvalitet. Fjärde generationens familjeföretag med en passion: att framställa världens mest utsökta fiskprodukter.
FISKPRODUKTER SOM TILLAGATS MED PASSION SEDAN 1938
Familjen Hätälä

Bocuse d’Or – i samarbete med Hätälä
Nyhet / 2022-03-23

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky
Nyhet / 2020-09-21

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare
Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare
Nyhet / 2020-04-07

Tack till fiskaren
Nyhet / 2020-04-07